csapatépítés
Magazin

Csapatépítés – mi ez és miért van rá szükség?

A csapatépítés egy új fogalom, amely szó szerint angolból lefordítva azt jelenti, hogy csapatot kell építeni vagy létrehozni. Valójában ez egy olyan stratégia, amely egyesíti az emberek egy csoportját egy közös cél elérése érdekében, motiválva őket az egységre és a kölcsönös segítségre.

Talán a csapatmunka a legfontosabb jellemzője a csapatépítésnek, és ezért hatékony programokat hoznak létre, amelyek hozzájárulnak a csapat fejlődéséhez.

Jellemzően a sok embert foglalkoztató vállalatok kihasználják az ilyen képzési programokat, amelyek célja, hogy összehozzák a csapatokat, és ösztönözzék őket a közös célok elérésére. Az ilyen edzéseken játékhelyzeteket játszanak ki, ami a gyakorlatban is előfordulhat.

Ezek a szerepek a lehető legközelebb állnak a valódihoz, ami a résztvevőket megtapasztalja a helyzetet, és felkészíti őket a vállalati tényleges feladatukra és szerepükre.

Az ilyen képzések végén kölcsönös segítségnyújtás, jobb kommunikáció és barátságok kiépítése érhető el , amelyek nemcsak a munkakörnyezet javításához járulnak hozzá, hanem a vállalat tevékenységében is jobb eredmények eléréséhez. Valójában egy ilyen képzés olyan befektetés, amely a jövőben sokszorosan megtérül.

Mi is pontosan a csapatépítés?

Képzeljük el a csapatépítést meseként. Általában váratlan dologról van szó. Ugyanez vonatkozik a csapatépítés lebonyolítására is – egy társaság csapata elmerül egy mesében, amelynek célja, hogy a végén mindenki megértse a belőle levont tanulságokat, és elkezdhesse alkalmazni azokat a mindennapi munkájában. És ez bizony nem unalmas “foglalkozás”.

A csapatépítést több okból szervezik meg:

  • Ennek megvalósításában konkrét célok vannak;
  • A várt eredményekhez vezet;
  • Végrehajtása rugalmas, és a résztvevők pillanatnyi igényeitől és követelményeitől függ;
  • Szigorúan a facilitátorok ellenőrzik, akik a résztvevők számára ismeretlen programot követik.

Hogyan zajlik a csapatépítés?

Mindenekelőtt a csapatépítő találkozó helyszínét választják ki, amely eltér az emberek által megszokott munkahelyektől.

E képzés során feladatokat kell kitűzni az általános tevékenységek játék formájában történő elvégzésére. Természetesen ezek a tevékenységek meghatározott előzetes programot követnek, de maguk a résztvevők nem ismerik azt. Számukra minden meglepetés, ami az edzés során történik.

Sokan kirándulásként írják le a csapatépítést . Ennek az az oka, hogy a képzés időtartama egy vagy több nap lehet, de ez az idő majdnem teljes egészében a többi résztvevővel töltődik.

Az egyes elemek jelentősége a csapatépítésben

Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell kivonni az embereket a megszokott környezetükből, hogy részt vegyenek a csapatépítésben. Ennek oka leginkább az, hogy elszakadnak a megszokott napi rutinoktól, hogy nyitottak legyenek az innovatív módszerek és megközelítések alkalmazására.

Sőt, ha új környezetbe helyezi az embert, az alkalmazkodási képessége automatikusan aktiválódik. Bár enyhe stressznek van kitéve, magát az eseményt kellemes élménynek tekintik, amely mozgósító hatású, anélkül, hogy fenyegetésnek tekintenék. Ez pozitív hozzáállást teremt a résztvevőkben, így készek elfogadni azt az új tapasztalatot, amelyet a csapatépítő tréning készített számukra.

Még szintén kedvelheted...