Magazin

Mi az a prémium linképítés

Életünk manapság elválaszthatatlan az internettől. A legtöbb ember – és nem csak a fiatalabbak – itt tájékozódik, ha valamilyen információra van szüksége. A nyomtatott céges kereső, az Arany Oldalak ideje lejárt. Ha tehát valaki cégként vagy akár magánszemélyként akar megjelenni az interneten, szüksége van arra, hogy a keresőmotorok, melyek közül a Google a legnépszerűbb, előkelő helyen szerepeltessék a találati listában.

Ma már prémium linképítés kell a linkspam helyett

Akár még 9-10 évvel ezelőtt is elegendő volt, ha az oldalra sok bejövő link érkezett, vagyis sok más oldalon hivatkoztak rá. Az is megfelelő volt, ha linkkatalógusokban szerepelt, mert a Google ezt is említésként érzékelte. Azonban 2012-ben a cég egy új keresési algoritmust vezetett be Pingvin néven, amely már érzékelte, ha az oldal mesterségesen próbálta befolyásolni a találati listában elfoglalt helyét. Ha a Google ezt tapasztalta, az oldalt azzal büntette, hogy hátrébb sorolta a találati listában, vagy egyáltalán meg sem jelentette.

Ahhoz, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljük, prémium linképítés elvégzésére van szükségünk. A kereséskor ugyanis a Google a beírt keresőszavakhoz oldalakat társít. Azonban nem mindegy, hogy ezen oldalak mennyire relevánsak, vagyis tartalmukban közel állnak-e hozzá, és ráadásul megbízhatóak is egyben. A linképítéssel foglalkozó szakemberek a megfelelő, erősnek és relevánsnak tartott oldalakon tudják elhelyezni a hivatkozásokat, ezzel emelve a saját oldalunk erősségét és megbízhatóságát.

Ezek az oldalak már eleve elég megbízhatóak a Google rendszere szerint, és nagy számú látogatóval rendelkeznek, vagyis olvasottak. Ha prémium linképítést szeretnénk, akkor el kell fogadnunk, hogy nem végtelen számú bejövő linkről beszélünk, inkább csak néhányról, de azok olyan helyekről érkeznek, amelyek segítségével a mi linkünk ereje is növekedni fog. Ebben az esetben az oldalunk hitelessé válik, és a Google úgy fogja érzékelni, hogy az adott szakterület szempontjából releváns, így előkelőbb helyre fogja rangsorolni.

Sokan megpróbálnak maguk prémium linképítésbe fogni, de ez a nehezebben járható út. Ha megbízunk egy hiteles, eredményeket felmutató szakemberben, a befektetett összeg hamarosan megtérül.

Még szintén kedvelheted...