csapatépítés

Miért használják a játékot a csapatépítésben?

Az emberek általában gyorsan belépnek új szerepükbe, amikor játszani kell. Pozitívan érzékelik ellenállás vagy védekező viselkedés nélkül, függetlenül a résztvevők életkorától.

A játék kulcsa egy adott helyzet szimulálása, amely reakciót és viselkedést okoz kontrollált környezetben. Ez azt jelenti, hogy a játék pontosan meghatározott a szükséges célok elérése érdekében. Ezért minden résztvevő pontos szabályokat és utasításokat kap a játék során.

A résztvevők viselkedésének nyomon követése

A képzés során minden résztvevő viselkedését figyelemmel kísérik, ami a csapatépítés legfontosabb pillanata – annak meghatározása, hogy a különböző résztvevők hogyan reagálnak az adott körülmények között. Például hogyan reagálna a munkahelyen, ha probléma merülne fel? Mivel a képzés védett környezetben zajlik, a résztvevők által elkövetett hibákat nem ítélik el határozottan, ami arra készteti őket, hogy pihenjenek és többet fejezzenek ki magukból.

A csapat interakciójának elemzése

A csapatépítés lefolytatásához először elemezni kell a csapatban folyó interakciót. Ha az eredmények nem kielégítőek, akkor jó, ha a csapat játék formájában végzi el az edzéseket.

Feladatot kap ellenőrzött környezetben, kezdetben mindenki a neki szokásos módon fog dolgozni, de amikor látják, hogy eredményeik nem kielégítőek, a vezetők a megfelelő következtetésekre irányítják őket, amelyek új stratégiák kipróbálására ösztönzik őket . Ezek a stratégiák viszont befolyásolják az eredményeket, és minden résztvevő kreativitását kiváltják.

Az edzők fő célja a játék irányítása, a résztvevők helyes irányba terelése és reakcióik megfigyelése. Ennek eredményeképpen elemzést készítenek, és visszajelzést adnak arról, hogyan lehet javítani a csapatkapcsolatokat, a gondolkodásmódot, az adott problémás viselkedést és a munkamódszert. Ha tanácsaikat átviszik a munkakörnyezetbe, az jelentősen javítaná a munka eredményeit és minőségét.

Miért kell időt szánni a csapatépítésre?

Az együtt töltött idő, mint csapat, amely célt akar elérni, összehozza az embereket és segít összefogni őket. A szokásos környezettől eltérő helyzetekben a résztvevők kötetlen beszélgetésekbe kezdenek, és a beszélgetőpartnerben olyan jellemvonásokat látnak, amelyeket nem figyeltek fel a munkakörnyezetben. Ez erősíti a köztük lévő kapcsolatokat és egy csapatba egyesíti őket, és ez a csapat hozzájárul a munkájuk eredményeinek látható javulásához.

A csapatépítő tréningnek mindig ugyanaz a hatása?

Tanulmányokat végeztek, amelyekben a csapatépítő résztvevők szórakozni és kirakodni mennek erre a képzésre, és az eredmények elképesztőek. A résztvevők még ebben az esetben is újraegyesülnek, és ugyanazt a pozitív hatást érik el együttműködésükre , egyesülésükre és motivációjukra. Ez azt bizonyítja, hogy a csapatépítés hatása láthatatlan, de az eredmények azt mutatják, mennyire hatékony és szükséges.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük