Mire jó egy szerelő a WC meghibásodásakor?

Folyik, nem folyik, szakaszosan folyik, csöpög, elakad. Ezek a problémák merülhetnek fel a WC tartállyal kapcsolatban.

Ez az a pillanat, amikor a WC tartály javítás már nem halasztható tovább. Már az első csöpögéskor érdemes szakembert keresni, vagy nekünk megjavítani, hogy ne folyjon el feleslegesen a víz.

Miért hívjunk szakembert?

A WC tartály szerelés elvégzéséhez abban az esetben érdemes szakembert hívni, ha tudjuk, hogy nem fogunk tudni boldogulni a feladattal. Vagy azért, mert nem értünk hozzá, vagy azért, mert nincsenek megfelelő szerszámaink, alkatrészeink, tömítőgyűrűink. Akkor is érdemes szakértő segítséget kérni, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mi is meg tudjuk találni a hiba okát.

A szakember már akkor tudja a megoldást, mikor mi még csak a problémát vázoltuk, ezért felkészülten fog érkezni hozzánk, hozni fogja az esetleg szükséges alkatrészeket is, valamint a szerszámokat. Nem is beszélve arról, hogy szakszerű munkát fog végezni, még véletlenül sem fog eltörni semmit. Mivel a WC tartály szerelés szerszámai nagyobb darabok – hiszen olykor komoly erőt kell kifejteni a csövek meghúzásakor – ezért azokkal óvatosan kell bánni, nehogy eltörjünk közben azokkal valamit véletlenül. A WC tartály szerelés amiatt is komoly figyelmet és óvatosságot igényel, mivel a tartályban lévő alkatrészek egy része folyamatosan ki van téve a víz korrodáló hatásának, és a vízkőnek, ezért azok alapból törékenyebbek, sérülékenyebbek, mint más alkatrészek.

Ha szakembert hívunk, akkor nem nekünk kell külön alkatrészek után rohangálni, hogy beszerezzük azokat. Ezek a kis alátétek, tömítő gyűrűk – bár látszólag nagyon hasonlóak, – de annyiban mégis különböznek, hogy nem helyettesíthetők egymással. Ha mi szerezzük be, egyáltalán nem biztos, hogy jót vásárolunk. Szerelés közben fogunk azzal szembesülni, hogy mégsem azt kellett volna megvenni. Esetleg filléres dologról van szó, de bosszúságot okozhatunk magunknak azzal, ha szerelés közben kell tömítőgyűrű után rohangálni.

A WC tartály javítás   azért sem egyszerű, mert könnyen el is ronthatjuk, ha nem figyelünk kellőképpen. Elég, ha például elfelejtjük elzárni a vizet szerelés előtt, és máris megtörténik a baj.

Inkább bízzuk szakemberre a munkát.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük